Om

Välkommen till Sarah Delshads oas. Förutom mamma till lille pojken Almer är jag frilansskribent och föredragshållare med ett stort engagemang för muslimska kvinnors rättigheter och representation. Är bosatt i Tyresö (men drömmer egentligen om ett hus mitt ute i skogen). Älskar böcker, kaffe, natur och spinning. I den här bloggen kommer allt från muslimska kvinnoöden till diskbänksrealism avhandlas. Välkommen!

Fotograf: Emma Kjellquist

Sarah Delshad (f. 1990) är skribent, talare och grundare av det uppmärksammade budskapet Muslimska Feminister. Hörs frekvent i riksmedia och har nominerats till Raoul Wallenbergspriset. Ett pris som tilldelas en verksam person i Sverige som arbetar i Raoul Wallenbergs anda, genom kunskapshöjande insatser för alla människors lika värde. Prissumman på 100 000 kr har gjorts möjligt genom stöd från den svenska regeringen.

Har även varit mottagare av Poppius journalistskolas mångfaldstipendium - skolan som är Skandinaviens äldsta utbildning i journalistik - med motiveringen: “Sarah Delshad ger unga kvinnor en välbehövlig röst i mediebruset. Hennes engagemang, nyfikenhet och drivkraft bidrar till att andra nyanser och perspektiv lyfts fram och bättre speglar dagens Sverige.”

Föreläser regelbundet på skolor, myndigheter, organisationer och företag och är även verksam som moderator samt konferencier. Setts i TV ett flertal gånger som kommentator och varit skribent i flertalet tidningar och plattformar samt sidekick i radio. Har bevakat och specialiserat sig på frågor rörande; mångfald, jämställdhet, muslimsk identitet samt muslimska kvinnor - vilket är ämnen som också kommer prägla denna blogg.

Instagram: @sarahdelshad.se

Facebook: @sarahdelshad.se

Twitter: @sarahdelshad

Hemsida: sarahdelshad.se